Fakti par boksu

 

Pirmais attēls kurš attēlo boksam līdzīgu sportu tika uzzīmēts kādā šumēru alā 3000 gadus pirms mūsu ēras. Bet kādā seno ēģiptiešu reljefā kurš ir veidots ap 2000 gadu pirms mūsu ēras bez sportistiem ir attēloti arī skatītāji.

Pirmais oficiālais boksa mačs starp divām sievietēm notika 1876 gadā Ņujorkā. Cīņā piedalījās Rouza Harlanda un Nela Sondersa.

Pirmais oficiālais boksa mačs starp vīrieti un sievieti notika 1916 gada 29 februārī. Cīņā piedalījās Helēna Hildreta un Džonijs Etkinsons. Uzvarēja Helēna.

Viena no slavenākajiem Maika Taisona cīņām notika 1988 gadā, tajā viņš 91 sekundes laikā pieveica savu pretinieku Maiklu Sinksu. Bez uzvaras Maiks Taisons ieguva arī 20 miljonus dolāru.

2003 gadā parādījās jauns sporta veids – Šahboks.  kā jau var noprast pēc nosaukuma, tad tajā ir apvienots šahs un boks. Tajā ir 11 raundu, nepāra skaitļa raundos notiek šaha spēle, bet pāra skaitļa raundos bokss. Uzvara tiek piešķirta tam kurš vai nu šaha raundā piesaka matu, vai boksa raundā nokautē savu pretinieku

Slavenais bokseris Vitālijs Kličko ir iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā ar to ka ieguvis Pasaules čempiona titulu visīsākajā laikā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.