6 padomi, kā attīstīt intuīciju

6 padomi, kā attīstīt intuīciju
Kas īsti ir intuīcija? Vai ir vērts tajā ieklausīties? Vai taisnība, ka dažiem cilvēkiem intuīcijas nav vispār? Šis raksts atbildēs uz dažiem no šiem jautājumiem un dos tev pāris padomus, kā attīstīt intuīciju.

Man intuīcija vienmēr ir stāvējusi vienā plauktiņā ar teleportāciju un levitāciju. Intuīcija man šķita izdomāta un nereāla. Es, protams, mēģināju meklēt šo mistisko sesto sajūtu un pat mēģināju tai sekot, bet ne reizi tas ne pie kā nenoveda. Es tikai kārtējo reizi pārliecinājos, ka intuīcija ir mīts. Tomēr dzīve turpināja pierādīt pretējo. Kāds kursa biedrs izvilka tieši to biļeti, kuru tas bija mācījies, jo tā viņam bija šķitusi pati siltākā. Kāds cits draugs precīzi paredzēja savas iecienītās futbola komandas uzvaru pār stiprāku pretinieku. Turklāt šādi gadījumi atkārtojās atkal un atkal. Kādā brīdī man palika interesanti un es ķēros pie šī jautājuma pētīšanas. Un izrādījās, ka intuīcijā nav nekā mistiska. 1981. gadā amerikāņu neirologs Roberts Sperijs saņēma Nobela prēmiju par to, ka noskaidroja, ka intuīcija nav jāuzskata par pārdabisku spēju. Intuīcija esot normāla smadzeņu labās puslodes funkcija, kas spēj savākt informāciju un attēlot tēlos. Citiem vārdiem intuīcija ir neapzināts alternatīvs saprāts, kas piemīt katram no mums. Bet tas nozīmē, ka intuīciju var attīstīt kā jebkuru dabisku spēju.
Diemžēl šķiet, ka vairums pieejamo intuīcijas attīstīšanas programmu ir domātas vai nu potenciāliem gaišreģiem, vai pilnīgiem idiotiem. Es izmēģināju vairākas šādas programmas un kaut arī lielākā daļa no tām bija pilnīgas blēņas, tomēr starp tām trāpījās arī dažas tiešām interesantas un efektīvas metodes. Tad nu dalos šajās metodēs ar jums.

Sadraudzējies ar savu intuīciju
Katram cilvēkam ir savs intuīcijas stils jeb ar to saistītas fiziskas sajūtas. Kāds sajūt siltumu vēderā, bet vēl kādam citam parādās maza bildīte galvā, vai sāk raustīties plakstiņš. Tie ir normāli haotiski zemapziņas signāli. Kad esi palicis viens, mēģini precīzi atcerēties gadījumus, kuros tu esi veiksmīgi rīkojies, paļaujoties uz intuīciju. Atceries pilnīgi visas sajūtas, kas tajā brīdī tevī radās. Vai tas būtu troksnis ausīs, dīvaina sajūta krūtīs vai straujāka sirds darbība. Atceries arī kādā veidā tu šo informāciju saņēmi – vai tas bija pēkšņs lēmums, vai varbūt izplūdis tēls, kuru tu pareizi iztulkoji. Šādi tu sapratīsi to, kādā veidā tava zemapziņa sūta tev signālus. Man, piemēram, sāk tirpt labā roka, bet informācija tiek saņemta atsevišķu vārdu veidā.

Iemācieties intuīciju ieslēgt tad kad rodas pēc tās vajadzība
Kad esi noskaidrojis, kā tava intuīcija rodas, mēģiniet to sākt izmantot apzināti. Uzdod sev precīzi formulētu jautājumu un koncentrējaties uz to ķermeņa daļu, kurā tava intuīcija rodas. Kad parādās pazīstamās sajūtas(šīs sajūtas noteikti parādīsies, kaut iespējams, ka ne ar pirmo reizi) stipri saspied rokas. Katru dienu atkārto šo vingrinājumu, un drīz vien, lai iedarbinātu intuīciju, tev vajadzēs tikai šo vienkāršo darbību.

Dod intuīcijai brīvību
Dienas laikā izdari pēc iespējas vairāk dažādu pieņēmumu. Mēģini uzminēt pilnīgi visu, piemēram, kā sauc oficiantu restorānā, kā būs ģērbies tavs draugs vai kāds būs tavs pirmais uzdevums darbā. Nekādā gadījumā neattiecaties pret to nopietni, droši pasmejies par sevi tajās reizēs, kad tavi pieņēmumi ir bijuši nepareizi. Šie pieņēmumi būs nepareizi lielākajā daļā gadījumu. Šī vingrinājuma mērķis ir iemācīties atslābināties un atslēgt loģiku. Laikam ejot, tu arvien biežāk konstatēsi, ka tavi pieņēmumi ir pareizi.

Interpretē intuīcijas signālus
No rīta atrod 10 – 15 minūtes brīva laika, atslābinies un aizver acis. Noliec sev priekšā bloknotu un pildspalvu, un sāc rakstīt vai zīmēt visus tēlus, kas rodas tavās domās. Tas viss noteikti būs ļoti nesakarīgi un šķietami bezjēdzīgi. Vakarā šīs piezīmes pārskati un mēģini tās saistīt ar pagājušo dienu. Tu atklāsi, ka daudz no pierakstītā būs saistīts ar dienā notikušo. Veic šo vingrinājumu katru rītu, un ar laiku zemapziņas vēstījumi kļūs skaidrāki un spilgtāki.

Tiec vaļā no loģikas filtra
Šis vingrinājums nedaudz līdzinās iepriekšējam vingrinājumam un lieliski to papildina. Pieraksti dažādus vārdus(ne vairāk par pieciem) un savas pirmās asociācijas, kas tev ar šiem vārdiem saistās. Visticamāk ka tas būs vienkāršs saraksts, no sērijas: Mājas – mājīgi, darbs – nauda, ziema – auksti un tā tālāk. Kad esi beidzis, uzreiz atkārto vingrinājumu ar tiem pašiem vārdiem. Iespējams, tie atkal būs loģiskie pāri. Atkārtojiet vingrinājumu vēl vairākas reizes. Kaut kādā brīdī tu sāksi pierakstīt negaidītus savienojumus, kurus vajadzēs uzmanīgi izanalizēt. Dienā kad es uzrakstīju: “Māja – ūdens”, man vannas istabā plīsa ūdens caurule.

Nemēģini visā paļauties uz intuīciju
Intuīcija ir lielisks palīginstruments pasaules apgūšanai, kuru nevajadzētu novērtēt par zemu. Tomēr, tajā pašā laikā neaizmirsti, ka loģikai un intuīcijai ir jāiet roku rokā, kad esi saņēmis signālu no intuīcijas, labi padomā kā tu to var izmantot.

Še vingrinājumi tiešām strādā un tos noteikti ir vērts pamēģināt. Nu kaut vai tikai tāpēc, lai tu labāk izprastu savu zemapziņu.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.