10 veidi, kā uzlabot domāšanu

10 veidi, kā uzlabot domāšanu

Bez domāšanas un domāšanas procesa nav iedomājama cilvēka eksistence. Tomēr, lai cik gudrs cilvēks arī nebūtu, tas vienmēr vēlas kļūt vēl gudrāks. Rakstā ir apskatīti desmit veidi, kas tev var palīdzēt kļūt gudrākam un uzlabot tavu domāšanas procesu.

1. Katru dienu izdali sev laiku dažādu atjautības uzdevumu risināšanai. Nav svarīgi vai tie ir rēbusi, mīklas vai pat krustvārdu mīklas. Šāda prāta trenēšana ir ļoti vērtīga priekš cilvēka prāta, un īpaši ieteicami tas būtu cilvēkiem pēc 30 gadu vecuma.

2. Lasi grāmatas. Lai cik banāli tas arī neskanētu. Nekādas filmas un vizualizācijas nespēj attīstīt domāšanu un iztēli tā, kā to attīsta grāmatu lasīšana. Ja tu kaut reizi mūžā esi aizrāvies ar kādas grāmatas lasīšanu, tad tu noteikti spēsi atcerēties, kā tu aizmirsi par visu uz pasaules, kamēr to lasīji. Izlasi vēlreiz savas jau iemīļotās grāmatas un atrod jaunas. Lasi un uzzini ko jaunu.

3. Nedomā, ka visu nepieciešamo esi jau uzzinājis skolā vai universitātē. Izej no savas komforta zonas un apgūsti ko jaunu. Un nav svarīgi vai tā ir jauna svešvaloda, deja vai profesija. Patstāvīgi mācies ko jaunu un trenē savu prātu, un visai drīz tu ievērosi, ka jaunu zināšanu apguve tev padodas aizvien vieglāk un vieglāk.

4. Atrod saistību un likumsakarības tur, kur pirmajā brīdī tās nav redzamas. Sasaisti ciparus un atskaņas ar skaitļiem, kurus tev ir jāatceras. Dodoties uz darbu, izdomā stāstus par visu, ko redzi sev apkārt.

5. Izmanto ar roku zīmētas shēmas un zīmējumus, lai atcerētos un strukturētu informāciju. Šādi tu liksi strādāt abām smadzeņu puslodēm vienlaicīgi.

6. Nebaidies patērēt nedaudz vairāk laika un atrast pašu problēmas sakni un nevis aprobežoties ar tiem problēmas rašanās iemesliem, kas ir redzami virspusē. Tas ne tikai attīstīs tavu domāšanas procesu, bet arī paaugstinās tavu pašvērtējumu.

7. Domā par savām kļūdām. Šī ir viena no tām īpašībām, kas piemīt daudziem veiksmīgiem cilvēkiem. Pat ja šie cilvēki kaut ko dara labi, tie saprot, ka spētu to darīt vēl labāk. Šāda savu kļūdu apdomāšana ne tikai ļaus tev uzlabot tava darba kvalitāti, bet arī attīstīs tavas smadzenes.

8. Reizēm ļauj sev aizmirsti par efektivitāti un ļaujies sapņiem. Zinātnieki uzskata, ka sapņi ir nozīmīgākā jaunrades daļa. Sapņi aktivizē to smadzeņu daļu, kas savieno dažādas smadzeņu daļas un veido jaunas saites.

9. Izskati alternatīvas. Šī ir vēl viena metode, kas liks tev domāt un meklēt jaunus risinājumus.

10. Neaizmirsti par fiziskām aktivitātēm. Ne velti sena paruna vēsta: “Veselā miesā vesels gars” Turklāt fiziska aktivitāte uzlabo asinsriti un līdz ar to arī smadzeņu apgādi ar barības vielām un skābekli. Ne velti problēmu risinājumi bieži atnāk tieši ilgstošu pastaigu vai citu fizisku nodarbību laikā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.