TOP 10 visdārgākās datorspēles


Top 10 datorspēļu veidotājiem visvairāk izmaksājušās datorspēles.

10. Metal Gear Solid 4
Izdevējs: Konami. Šī maskēšanās-darbības tipa datorspēle tika izlaista 2008 gadā,PS3 platformai. Spēles darbība risinās netālā nākotnē, 9 gadus pēc spēles Metal Gear Solid pirmās daļas notikumiem. Spēle tika vērtēta kā tehniski nevainojama un daži spēļu žurnāli to nosauca par gada labāko spēli. Visā pasaulē tika pārdotas vairāk kā 5 miljoni spēles kopiju, un spēle ir pieprasīta vēl joprojām. Spēle izmaksāja 60 miljoni dolāru

9. Crysis 3
Izdevējs: Electronic Arts. Fantastisks pirmās personas šaujam spēle tika izlaista 2013 gadā, PS3, Xbox 360 un PC platformām. ASV pirmajā mēnesī tika pārdotas vairāk kā 205000 spēles kopiju. Spēle izmaksāja 66 miljonus dolāru.

8. Shenmue
Izdevējs: Sega. RPG tipa spēle, tika izlaista 1999 gadā, Japānā. Spēle izstrādāta tikai Dreamcast platformai. Spēle izcēlās ar ļoti reāliem spēles apstākļiem. Ir lietas kurā šī spēle nav pārspēta vēl līdz šodienai. Spēle izmaksāja 70 miljonus dolāru, un tika pārdotas vairāk kā viens miljons tās kopiju. Tā nebija komerciāli veiksmīga, jo kā atzīmēja analītiķi, tad lai spēle būtu atmaksājusies to katram Dreamacast konsoles īpašniekam būtu jānopērk divas reizes.

7. Gran Turismo 5
Izdevējs: Sony. Šis sacīkšu stimulators iznāca 2010. gadā un izcēlās ar augstu detalizācijas līmeni. Spēlē bija vairāk nekā tūkstotis dažādu un ļoti detalizēti izstrādātu automašīnu. Spēle iznāca tikai PS3 platformai. Šī spēle tika pārdota vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru. Gran Turismo 5 ir pati labāk pārdotā PS3 platformas spēle. Spēle izmaksāja 80 miljonus dolāru.

6. Disney Infinity
Izdevēji: Disney Interactive Studios un Namco Bandai Games. Šī piedzīvojumu spēle tika izstrādāta PS3, Xbox 360, Wii U, Nintendo 3DS un PC platformām. Spēlē piedalās daudzi Disney filmu varoņi no dažādām filmām. Spēle tika prezentēta 2013. gadā, un tās pārdošanas rezultāti vēl nav zināmi. Spēle izmaksāja 100 miljonus dolāru.

5. Tomb Raider
Izdevējs: Square Enix. Ši trešās personas darbības tipa spēle iznāca 2013. gadā. Spēle ir labi zināmās Tomb Raider sērijas turpinājums. Spēle izstrādāta PS3, Xbox 360 un PC platformām. Uz šo brīdi spēle pārdota vairāk kā 4 miljonos eksemplāru. Dēļ spēles sliktajiem pārdošanas rezultātiem pat tika atlaists holdinga prezidents. Spēle izmaksāja 100 miljonus dolāru.

4. Red Dead Redemption
Izdevējs: Rockstar Games. Šī ir darbības piedzīvojumu spēle ar RPG elementiem. Spēle tika izdota PS3, Xbox 360 platformām. Spēle ir ieturēta vesterna stilā un pēc analoģijas ar “Grand Theft Auto” spēle tika iesaukta par “Grand Theft Horses”. Kopumā tika pārdotas vairāk nekā 13 miljoni spēles kopiju. Spēle izmaksāja 100 miljonus ASV dolārus

3. Grand Theft Auto IV
Izdevējs: Rockstar Games. Domāju ar šo 2008. gadā izlaisto spēli neviens nav jāiepazīstina;). Spēle tika pārdota pārdota vairāk nekā 25 miljonos eksemplāru un tā tiek aktīvi pārdota arī joprojām. Spēle ir izlaista PS3, Xbox 360, PC platformām. Spēle izmaksāja aptuveni 100 miljonus ASV dolārus.

2. Star Wars: The Old Republic
Izdevējs: Electronic Arts. Spēli izlaida 2011 gadā, un tā pieder MMORPG online spēļu tipam un tika izlaista tikai PC platformai. Spēles darbība norisinās aptuveni 3500 gadu pirms filmas notikumiem. Spēlei bija 1 miljons lietotāju mazāk kā 3 dienās pēc tās palaišanas. Spēle tika uzskatīta par reālu World of Warcraft konkurentu. Spēle izmaksāja 200 miljonus ASV dolāru.

1. Grand Theft Auto V
Izdevējs: Rockstar Games. Visiem labi zināmās spēles jaunākā versija. Spēle 24 stundās nopelnīja 800 miljonus dolāru. Žurnāls “The Economist” lēš, ka kopējie ieņēmumi no spēles visticamāk pārsniegs vienu miljardu dolāru. Spēle pagaidām ir izlaista PS3 un Xbox 360 platformām, tomēr pagaidām nav skaidrs vai spēle būs arī PC platformai . Spēle izmaksāja 265 miljonus dolāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

15 − 13 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.