Fakti par paģirām

Fakti par paģirām
Paģiras nepatīk nevienam un tomēr cilvēki dzer. Uzzini vairāk nekā 10 interesantus faktus par paģirām!

Vairāk nekā 75% no visiem cilvēkiem, kas ir lietojuši alkoholu, vismaz vienreiz ir izjutuši paģiras.

Interesanti, ka cilvēki, kuri lieto alkoholu maz, vai mērenos daudzumos paģiras ir daudz biežāk nekā tiem cilvēkiem, kas ir atkarīgi no alkohola.

Aptuveni 23% no visiem alkohola lietotājiem ir gana izturīgi, lai tie neizjustu paģiras pat pēc visai lielas alkohola lietošanas.

Lai cilvēks pēc alkohola lietošanas izjustu paģiras, pietiek tikai ar 0,1 promili alkohola asinīs.

Paģiru simptoma izteiktība nav atkarīga tikai uzņemtā alkohola daudzuma, nozīme ir arī citiem faktoriem. Šie faktori ir: vecums, dzimums, alkoholu sadalošo fermentu ģenētiskā aktivitāte, personības tipam, alkohola veidam, ar ko alkohols ir kopā lietots.

Alkohola lietošanas sekas ir ne tikai galvas sāpes, bet arī domāšanas procesi vismaz vēl diennakti ir aptuveni tik pat lēni, kā alkohola lietošanas brīdī. Cilvēks paģiru laikā nevar pildīt koncentrāciju un uzmanību prasošus darbus vai vadīt mašīnu.

Paģiru simptomi: izteikts nogurums, slāpes, miegainība, migrēnai līdzīgas galvas sāpes, izkaltusi mute un lūpas, nelabums, grūtības ar uzmanības saglabāšanu un koncentrēšanos.

Paģiras ir smagākas tiem cilvēkiem, kuri nav kārtīgi izgulējušies un tiem, kuri alkoholu ir lietojuši tukšā dūša.

Dažu pētnieku sastādītais paģiru izraisošāko dzērienu tops(no stiprākām uz vājākām): brendijs, sarkanvīns, rums, viskijs, baltvīns, džins, degvīns, alus.

Paģiru rašanās iemesls nav tikai alkohola pārstādes rezultātā radušās toksiskās vielas. Ir pierādīts, ka tiek iesaistīta arī cilvēka endokrīnā sistēma un imūnsistēma, kā arī tiek iedarbināts ļoti sarežģīts organisma iekaisumus radošs mehānisms. Tieši tāpēc joprojām nav izstrādāts neviens preparāts, kas pilnībā ļautu novērst visas paģiru radītās problēmas.

Jāatzīst ka vienīgais veids kas ļauj 100% izvairīties no paģirām, ir tikai pildīt sev doto solījumu un vairāk nedzert.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 − 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.