Fakti par konfektēm

Fakti par konfektēm

Pašas pirmās konfektes parādījās senajā Ēģiptē. Šajā laikā cukura vēl nebija, tāpēc konfekšu izgatavošanā tika izmantotas dateles un medus. Austrumos konfektes taisīja no mandelēm un vīģēm, bet senajā Romā vārīja riekstus un magoņu sēkliņas kopā ar medu un tās apbēra ar sezama sēklām.

Kā liecina kāds psihologu veikts pētījums, tad par visromantiskākajām konfektēm tiek uzskatītas konfektes ar zemeņu pildījumu. Konfektēm ar ķiršu pildījumu dodot priekšroku izlēmīgi cilvēki, kautrīgajiem patīkot riekstu pildījums, bet radošie cilvēki izvēlētos konfektes ar kokosa pildījumu.

Tiek uzskatīts ka pašas populārākās šokolādes konfektes ir praline. 17 gadsimta otrajā pusē, tās priekš Vācijas sūtņa izgatavoja kāds franču pavārs. Un vēl joprojām šīs esot vispopulārākās konfektes Vācijā un Šveicē.

Pasaules lielāko konfekšu kasti  izgatavoja Londonā, un tās izmērs bija vairāk kā 5 metri augstumā un vairāk kā 3,5 metri platum. Šajā konfekšu kastē sagāja 220 tūkstoši šokolādes konfekšu.

Savukārt pasaules lielākā šokolādes tāfelīte sver 5792,5 kilogrami, un tās izmēri ir 4 metri platumā un 4 metri garumā, bet tāfelītes biezums ir 35 centimetri.

Savukārt ja esat “gumijas lācīšu”cienītāji, tad pasaules lielāko “gumijas lācīti”  var nopirkt jebkurš kuram ir tāda vēlēšanās.

Pati komiskākā konfekte  ir “Chupa Chups”. Deviņdesmitajos gados tika izdomāts ka tā ir visdrošākā konfekte lietošanai kosmosā un mums tik labi zināmā konfekte uz kātiņa tā tika nogādāta uz starptautisko kosmosa staciju “Mir”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

13 − 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.