Desmit mīti par ekstravertiem cilvēkiem

Kā zināms, tad cilvēki iedala ekstravertos un intravertos, tad nu rakstiņā desmit mīti par ekstravertiem.

Ekstraverti ir pļāpīgi
Komunikabls un pļāpīgs tas nav viens un tas pats. Normāls ekstraverts ir interesants, domājoš cilvēks ar savu nebūt ne seklu iekšējo pasauli. Viņam ir viegli nodibināt ar jums kontaktu, bet viņš nerunās tikai runāšanas pēc. Ekstraverts vēro apkārtējo pasauli un tāpēc pamanīs ja jums ir kļuvis garlaicīgi.

Ekstravertus neuztrauc apkārtējo cilvēku reakcija
Ja jūs domājat ka jūsu negatīvā reakcija, vai vēsā uzņemšana ekstravertam ir pilnīgi vienaldzīga, tad jūs kļūdaties. Bieži vien ekstraverts ir pārāk norūpējies par pozitīvu gaisotni kompānijā ka vienkārši neizrāda savas patiesās jūtas.

Ekstravertiem patīk ballītes
Jāsaka godīgi, ballītēs ir daudz vairāk ekstravertu kā intravertu, par to neviens nestrīdas. Bet tas nebūt nenozīmē ka visi ekstraverti mīl ballītes ballīšu dēļ. Pasaulē ir daudz interesanta arī bez tukšas jautrības. Bez tam ekstravertam kā komunikablai būtnei ir daudz draugu un paziņu kas to aicina, bet atteikt ekstravertam tiešām nav viegli.

Ekstraverti vienmēr viegli adaptējas
Viens no mītiem par ekstravertie ir tas ka tie viegli iepazīstas ar cilvēkiem un uzreiz kļūst par kompānijas dvēseli. Tā nav taisnība. N visas kompānijas ir draudzīgas, ne visas ir interesantas priekš visiem, pie tam ja kolektīvs ekstravertu neuzņem, tas tam sagādā daudz vairāk mocību kā intravertam.

Ekstraverti prasa pārāk daudz uzmanības
Daudzi to uzskata par augstprātības pazīmi, bet nevajag meklēt kaut ko tur kur tā nav. Ekstravertam patīkamu cilvēku kompānija ir tikai komforta zona. Šie cilvēki var ieturēt maltīti arī vientulībā, bet tomēr dod priekšroku to darīt draugu kompānijā. Un šajā apstāklī nav nekā no segas vilkšanas uz savu pusi.

Ekstraverti vienmēr priecājas ar kādu parunāties
Taisnība ir tā ka tā nav vienmēr. Dažreiz viņi grib paklusēt jūsu kompānijā. Dažreiz viņi ar prieku parunāsies, bet ne ar jums. Bieži draudzīga un komunikabla cilvēka tēls tiem traucē atteikt sarunu tiem, ar kuriem runāšanu uzskata par laika tērēšanu, vai izvairīties no komunikācijas kādā personīgi smagā brīdī.

Ekstraverti ir mazāk izsmalcināti
Daudzi dod priekšroku apspriest mākslu un literatūru ar intravertu, jo ekstraverti tiem šķiet pārāk virspusēji. Bet iespējams ka tā ir kļūda, jo ekstraverti paspēj apmeklēt vairāk dažādu tematisku pasākumu un uzzināt vairāk dažādu viedokļu par notikumiem un lietām. Ekstraverta komunikablitāte ir lielisks resurs dažādu zināšanu iegūšanai, un šis resurs intravertiem ir mazāk pieejams. Pie tam ekstraverti gandrīz vienmēr ir labi stāstītāji.

Ekstraverti vienmēr ir labā noskaņojumā
Nav skaidrs kā pieņēmums par ekstravertu neizsīkstošo draudzīgumu, jautrību un pasaules uztveri tikai gaišās krāsās ir radies, bet tas neatbilst patiesībai. Slikts garastāvoklis, neveiksmes dzīvē, karjērā un mīlestībā gadās visiem cilvēkiem, un tas nav atkarīgs no cilvēka tipa.

Ekstraverti ir ļoti nogurdinoši
Ekstraverti nav mazāk nogurdinoši kā intraverti vai cilvēki vispār. Taisnība, ekstraverti ir norūpējušies lai visiem būtu labi. Mēs esam tiem pateicīgi par atbalstu kad tas mums ir vajadzīgs, bet mūs arī var nokaitināt ekstraverta uzmācība kad to palīdzība ir lieka. Lieta ir tāda ka šo uzmācību mēs atceramies, bet uzmundrinājumi izgaist no mūsu atmiņas.

Ekstraverti neciena sarunu biedra intereses.
Ekstravertu tieši interesē sarunu biedrs, un apkārtējā pasaule. Socializēšanās spēlē lielu lomu ekstraverta dzīvē. Tieši tāpēc ekstraverti cenšas būt labi, interesanti un patīkami sarunu biedri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

12 − six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.